استعدادیابی کودکان
13 اسفند

استعدادیابی کودکان

استعدادیابی مقوله ای مهم در زندگی انسان ها که بهترین دوران برای کشف آن سنین کودکی است. کشف به موقع و استفاده از ظرفیت های ذاتی برای شخص شادی و کیفیت بالای زندگی را به همراه خواهد داشت. روش های مختلفی برای کشف استعداد کودکان وجود دارد. از جمله به تست استعدادیابی کودکان و یا برگزاری کارگاههای سنجش عملی یک روزه می توان اشاره کرد. در این مقاله می خواهیم موضوعاتی مانند بهترین سن و مرکز برای استعدادیابی کودکان را معرفی کنیم. از مزایای آن گفته و هزینه های جانبی آن را بیان کنیم. در صورتی که مدیر یک مرکز آموزشی فعال در زمینه ارائه خدمات به کودکان باشید نیز می توانید یک کارگاه جذاب در این زمینه برگزار کنید.

استعداد چیست؟

استعداد یک ویژگی ذاتی است. استعداد به معنای مجموعه ای از ویژگی های ذاتی است که افراد از بدو تولد به همراه دارند. کشف استعداد ازهمان دوران کودکی اهمیت پیدا می کند. دورانی که نخستین مسیرهای زندگی از طریق آموزش طی خواهد شد. از این رو در کشورهای مختلف هزینه ها و برنامه های مختلفی صرفی کشف استعداد در کودکان و در نهایت پرورش آنها می شود. در این باره مقالات علمی و نظریه های مختلفی مطرح شده است. از جمله نظریه هوش های چند گانه گاردنر که برای انسان ۹ هوش یا استعداد را بر شمرده است. از این نظریه بسیاری از مراکز آموزشی مانند مدارس، پیش دبستانی ها و مهد های کودک برای شناخت توانایی ها و علایق کودکان استفاده می کنند.

استعدایابی کودکان چیست؟

استعدادیابی کودکان یک فرآیند مهم است که به منظور شناسایی و تشخیص توانایی های خاص و منحصر به فرد هر کودک انجام می‌ گیرد. این فرآیند به والدین و مربیان کمک می‌کند تا بهترین سن استعدادهای کودکان را شناسایی کرده و آن‌ها را در مسیر مناسبی هدایت کنند. همچنین به خود کودکان نیز اعتماد به نفس و احساس موفقیت خواهد بخشید. با انجام استعدادیابی می‌توان به کودکان کمک کرد تا توانایی های ذاتی خود را بشناسند و آن‌ها را تقویت کنند. این موضوع می‌تواند به آن‌ها در انتخاب مسیر زندگی و شغلی بهتر کمک کند. از این رو، کشف استعداد کودکان یک ابزار موثر برای پیشرفت و رشد سالم ذهنی و عاطفی آن‌ها است.

ثبت نام کلاس های خلاقیت کودکاناستعدادیابی کودکان چه مزایایی دارد؟

برخی از فواید کشف استعداد کودکان که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. شناسایی بهترین استعدادها: با انجام روش های مختلف استعدادیابی کودکان می توان توانایی های نهفته آنها را کشف کرد. شاید این توانایی ها از نظر والدین یا مربیان مراکز آموزشی دور مانده باشد. از این رو با کشف و پرورش آنها کودکان می توانند در زمینه مورد علاقه خود آموزش دیده و پیشرفت کنند.
  2. پرورش نقاط قوت: همه انسان های در شرایطی بهترین عملکرد و رشد را خواهند داشت که در زمینه نقاط قوت خود فعال باشند. این موضوع می تواند زمینه شغلی و یا حتی زندگی فردی را در بر گیرد. از این رو از فواید استعدادیابی کودکان می توان به کشف نقاط قوت و فعالیت در آنها اشاره کرد.
  3. کمک به هدایت تحصیلی : استعدادیابی کودکان می تواند به هدایت تحصیلی و برنامه ریزی آموزشی آنها کمک کند. آنها با دانستن نقاط قوت و علایق خود می توانند بهترین برنامه درسی و فعالیت فوق برنامه را برای تقویت استعدادهای خود داشته باشند.
  4. آمادگی شغلی: شغل انسان یک مسیر طولانی است که سالیان طولانی از عمر همراه او خواهد بود. انتخاب یک شغل متناسب با استعدادهای ذاتی نوید یک خروجی با کیفیت و زندگی توام با نشاط را خواهد داد. کسب مهارت و دانش لازم برای دنبال کردن شغلی که با نقاط قوت همسو باشد بسیار مهم است.
  5. تقویت خلاقیت کودکان: کلاس های خلاقیت کودکان یکی از روش ها برای کشف استعداد است. آنها در شرایطی که در آن روش های حل مساله و حل چالش های گوناگون را فرا می گیرند استعدادهای نهفته را نیز کشف خواهند کرد.
این مطلب را نیز از دست ندهید!  جشنوره ملی خلاقیت و مهارت داناکاپ

بهترین سن برای استعدادیابی کودکان

دانستن بهترین سن برای انجام تست استعدادیابی کودکان به عواملی مانند روش ارزیابی بستگی دارد. اما کودکان در دوره های مختلف ویژگی هایی دارند که می توان برای این دوره ها برنامه ریزی کرد. در زیر برخی از دوره های سنی مهم آورده شده است. البته باید به این موضوع نیز توجه کرد که همواره نتایج دقیق در شرایطی بدست خواهد آمد که اطلاعات و داده های دقیق و کافی داشته باشیم.

  • دوره نوزادی ۰ تا ۳ سالگی : این سن تعاملات اجتماعی و رفتارهای اولیه نمود پیدا می کند. می توان با مشاهده این رفتارها ارزیابی های را انجام داد اما برای انجام تست های استعداد یابی زود است.
  • دوره خردسالی ۳ تا ۵ سالگی: در این دوره کودکان توانایی ها و علایق خود را بیشتر بروز می دهند.
  • دوره کودکی ۶ تا ۱۲ سالگی: این دوره سنی بهترین فرصت برای کشف استعدادهای ذاتی است. کودکان استعدادهای خلاقانه خود را بیشتر آشکار کرده و می توان به نتایج دقیق تری دست پیدا کرد.

بسیاری رده سنی ۵ تا ۱۲ سال را دوره طلایی برای کشف استعداد کودکان می دانند. مراکز مختلف استعدادیابی با انجام تست ها و روش های معتبر علمی سعی دارند تا توانایی های ذاتی را در این دوره متوجه شوند. با دانستن این موضوع می توان برنامه ریزی دقیق تری برای آموزش کودکان داشت.

روش های مختلف تست استعدادیابی کودکان توسط داناکو

گروه آموزشی داناکو با داشتن محصولات و رشته های متنوع در زمینه خلاقیت کودکان، خدمات مختلفی را برای کشف استعداد کودکان ارائه می دهد. کارشناسان و مربیان داناکو طی همکاری با مراکز یا اعطای نمایندگی خلاقیت کودکان در این زمینه فعال است. در زیر خدماتی که داناکو برای شناسایی استعداد و توانایی کودکان و نوجوان ارائه می دهد آورده شده است.

برگزاری کارگاه استعدادیابی در مرکز

از جمله پر طرفدار ترین روش هایی که بسیار مورد استقبال مراکز است می توان به برگزاری این نوع کارگاهها اشاره کرد. مدت زمان اجرای آن در مرکز با توجه به تعداد دانش آموزان بین چند ساعت تا یکی یا دو روز خواهد بود. در این روش کارشناسان و مربیان داناکو در مرکز حضور یافته و پس از انجام آزمون های لازم نتایج تفسیری از هر نوآموز را در قالب گزارش و کارنامه ارائه می دهند.

اخذ نمایندگی چرتکه رباتیک خلاقیت کودکتست استعدادیابی کودکان به صورت رایگان

مراکزی که زیر نظر داناکو باشند در صورتی که تعداد نوآموزان بالایی داشته باشند شامل این تست می شوند. برگزاری تست استعدادیابی کودکان در این مراکز رایگان خواهد بود. مدارس همکار، نمایندگی های داناکو با سطح بالا در این دسته قرار خواهند گرفت.

آموزش به مربیان فعال در زمینه خلاقیت کودکان

بسیاری از مراکز که سطح نمایندگی بالایی با داناکو داشته باشند نیز می توانند زیر نظر داناکو فرایند های استعدادیابی روی کودکان را اجرا کنند. داناکو با توجه به گستردگی خدمات و محصولات می تواند به خوبی زمینه های مختلف هوشی را در برگیرد. 

هزینه کشف استعداد کودکان چقدر است؟

این هزینه بر اساس پارامتر های مختلفی مشخص می شود. امروزه روش ها و مدل های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می توان به کشف استعداد پرداخت. هرکدام از این مدل ها دارای یک نحوه اجرا و نیازمند تجهیزات و زمان متفاوتی است. پس بدیهی است که هزینه و قیمت آنها نیز با هم تفاوت دارد. 

همچنین این هزینه برای یک نفر به صورت مستقل تا یک مرکز که قصد انجام یکپارچه کشف استعداد کودکان را داشته باشد متفاوت است. در صورتی که دارای مرکز آموزشی باشید کافی است تعداد دانش آموزان و مقطع تحصیلی را برای کارشناسان داناکو ارسال نمایید تا آنها برآورد هزینه اجرای آن را در اختیار شما قرار دهند. 

مرکز استعدادیابی کودکان در تهران

اگر به دنبال مرکز کشف استعداد کودکان در تهران هستید انجام این کار سخت نیست. خود مرکز با همکاری کارشناسان داناکو می تواند در این زمینه اقدامات موثری انجام دهد. داناکو آماده است تا بهترین و تخصصی ترین خدمات کشف و پرورش استعداد کودکان را در اختیار مراکز مختلف آموزشی قرار دهد. شناخت توانایی های ذاتی می تواند به مراکز از جمله مدارس و پیش دبستانی ها در تدوین یک برنامه آموزشی کمک کند. با این به جای یافتن مرکز استعدادیابی کودکان می توان در خود مدرسه یا آموزشگاه کارگاههای کشف استعداد را اجرا کرد.

نقش والدین در کشف استعداد فرزندان

خانواده و والدین نقش مهم و حیاتی را در فرایند استعدادیابی کودکان دارند. شرکت و ثبت نام در برنامه ها و انتخاب بهترین روش توسط والدین انجام می شود. پدر و مادر در تمامی مراحل با دقت روند را برسی کرده و تلاش خواهند داشت تا به بهترین تایج دست یابند. کودکان در دوره سنی طلایی ۵ تا ۱۲ سال سرشار از خلاقیت هستند. مسئولیت والدین در این دوره حمایت و پشتیبانی از فرزند خود برای کشف و پرورش استعداد هستند. برای این موضوع نباید عجله کرد اما می بایست در مقطع زمانی درست بهترین روش استعدادیابی کودکان را انتخاب کرد.

بازی های برای کشف استعداد کودکان

همانطور که اشاره شد مدل ها و روش های مختلفی برای کشف استعداد کودکان وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از نظریه هوش های چندگانه گاردنر است. در این نظریه برای هر فرد ۹ هوش در نظر گرفته شده است. می توان بازی هایی متناسب با هر هوش برای استعدادیابی کودکان انتخاب کرد. برخی از بازی هایی که می تواند به کشف استعداد در کودکان کمک کند را در زیر بیان کرده ایم.

  1. بازی های ورزشی: از هوش های گفته شده در نظریه گاردنر هوش جنبشی حرکتی است. تشخیص توانایی های ذاتی در این زمینه را می تواند با مشاهده فعالیت های حرکتی کودک انجام داد. کودکان به فوتبال، والیبال و دویدن علاقه نشان می دهند. پس این بازی هم امکان سنجش خواهد داشت و هم متناسب با علایق کودکان است.
  2. بازی اعداد یا بازی های مبتنی بر ریاضی: بازی هایی با درون مایه ریاضیات همیشه از چالش های جذاب در دوران کودکی هستند. هوش ریاضی منطقی از جمله هوش های بر شمرده شده در نطریه گاردنر است. با کشف استعداد های کودک در این هوش می توان برنامه ای آموزشی منطبق با خلاقیت ها و علایق او تنظیم کرد.
  3. بازی با کلمات: از طریق این بازی و روش های چالش بر انگیز در زمینه کلمات، جملات یا لغات می توان برخی از نشانه های ذاتی در این هوش را کشف کرد. بازی اسم و فامیل که سابقه طولانی در بین کودکان خصوصا دهه ۶۰ و ۷۰ دارد از این نوع است.
  4. بازی های آوازی و موسیقی سازی: استعدادیابی کودکان در زمینه موسیقی با کشف توانایی آنها در شناخت ریتم ها قابل انجام است. همچنین این کار به افزایش توانایی کودک در مهارت های شنوایی نیز کمک می کند.
این مطلب را نیز از دست ندهید!  فواید آموزش زبان انگلیسی به کودکان

جمع بندی

شناخت توانایی های ذاتی هر فرد نقش مستقیمی در آینده شغلی و زندگی او دارد. انجام به موقع این کار سبب می شود تا بتوان بدون از دست دادن فرصت ها بهترین برنامه ریزی برای آینده کودکان انجام داد. این کار نه تنها باعث افزایش کیفیت زندگی فرد و ایجاد شادابی و نشاط در او خواهد بود که برای جامعه نیز مزایای زیادی دارد. داشتن افراد شاغل و مدیرانی که هریک در زمینه استعداد و توانایی خود فعال باشند نوید بخش یک کشور پیشرفته و یک ملت پیش گام در نوآوری های جهانی خواهد بود.

به این مطلب امتیاز دهید
واحد روابط عمومی

مدیر روابط عمومی

کارشناس روابط عمومی//

ارسال دیدگاه

طراحی و پشتیبانی توسط پارسیاایده