فن بیان کودکان چیست
24 خرداد

آموزش فن بیان کودکان چیست و چرا برای کودکان مهم است

شاید جالب باشد که بدانید حدود ۷۴% از مردم از سخنرانی در میان جمعیت ترس دارند. سخرانی و مکالمه که به فن بیان نیز شناخته می شود،با افراد مختلف یک مهارت کاربردی است که در زندگی نقش مهمی دارد. اما سخنرانی در مکان های عمومی و یا در میان جمعیت زیاد برای بسیاری، استرس زا و مضطرب کننده است. اما اتفاق خوب این است که شما می توانید آموزش فن بیان به کودکان را از همان دوران کودکی آغاز کنید تا آنها بر ترس از سخنرانی و صحبت در جمع غلبه کنند.

این کار سبب می شود تا فن بیان کودکان تقویت یافته و آنها در میان جمعیت اضطراب کمتر و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند. در این بخش می خواهیم به بیان فواید تقویت فن بیان کودکان بپردازیم. موضوعی که به حضور پر رنگ و موثرتر کودک ما در جامعه کمک شایانی خواهد کرد.

فن بیان کودکان چیست؟

در تعریف امروز می توان فن بیان را هنر برقراری ارتباط با دیگران و بیان جملات و عبارات درست بدون اضطراب در میان جمعیت عنوان کرد. از این رو هنر فن بیان کودکان در واقع شامل توانایی بیان افکار، احساسات و تجربیات کودکان با جمله بندی درست و بدون لکنت دانست. این هنر، مجموعه ای از مهارت ها و تکنیک ها بوده که کودکان را در ارتباط با دیگران و بیان نظرات و موضوعات خود در مورد جهان اطراف آن  توانمند می سازد.

فن بیان برای کودکان چه کاربردی دارد؟

یک سخنرانی عمومی درست می تواند روی شنوندگان تاثیر بسیار زیادی بگذارد. سخنرانان بزرگ در سراسر جهان با سخنرانی های جذاب خود زندگی میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار میدهد. آموزش فن بیان به کودکان در پیشرفت شخصی فرد بسیار مهم و تاثیر گذار است. برای کار می توان آموزش سخنرانی عمومی را به صورت درس و اصولی انجاد داد. این یکی از بخش هایی است که در افزایش مهارت سخنوری موثر خواهد بود.

احتمالا دیده اید که در جلسات معرفی یک محصول افرادی که بتوانند به طریقه درست، با کلمات جامع عباراتی مناسب به کار ببرند مخاطبین را نیز جذب می کنند. بنابراین اینکه بدانیم آموزش فن بیان برای کودکان چیست و چه کاربردی دارد به ما در یادگیری و افزایش مهارت های هوش کلامی در این زمینه کمک می کند.این کار از طریق ثبت نام در کلاس ها و یا مطالعه کتاب های مرتبط با مهارت سخنوری قابل یادگیری است

فواید آموزش فن بیان به کودکان

اما چرا آموزش سخنرانی و در کل فن بیان برای کودکان مهم است؟ آیا می توان از طریق تست هوش کودکان این استعداد را کشف کرد؟ در زیر برخی از موارد که ابعاد این مهم را روش می کند را می توانید مشاهده کنید:

  1. ایجاد حس اعتماد به نفس به هنگام ایجاد ارتباط با دیگران
  2. به آنها کمک می کند تا بر ترس و اضطراب ناشی از ایجاد ارتباط با دیگران غلبه کنند.
  3. آنها را تشویق می کند تا مهارت های شنیداری و مکالمه آنها را قوی تر کند.
  4. به بهبود عملکرد تحصیلی و در مجموع دانش کلی آنها کمک می کند.
  5. مهارت مدیریت و رهبری آنها را تقویت می کند.
  6.  برنامه ریزی، نظم و مدیریت زمان را بهتر انجام می دهند.
  7. تفکر منطقی و تحلیلی را ترویج می کند.

آیا کودکان از ابتدا مهارت سخنوری دارند؟

به صورت غریزی برخی از کودکان از هوش کلامی و در نتیجه مهارت مناسبی در فن بیان برخوردار هستند. اما برخی دیگر از کودکان هنگام صحبت کردن در جمع احساس اضطراب و نگرانی دارند بنابراین یا سکوت را انتخاب می کنند یا نمی تواند منظور خود را به درستی بیان کنند. این موضوع سبب می شود تا آنها نتوانند با افراد مختلف رابطه بر قرار کرده و یا در مواقع لزوم درخواست خود را به درستی مطرح کنند. از این رو در نظر گرفتن یک برنامه آموزش فن بیان به کودکان و دانش آموزان می تواند به افزایش مهارت آنها در هنر سخنرانی عمومی کمک کند.

اهمیت مهارت گفتگو و سخنرانی برای دانش آموزان

محیط آموزشی پویا مبتنی بر ایجاد یک گفت و شنود و رس و پاسخ بین مدرس و دانش آموزان است. مواقع مختلفی حین آموزش ممکن است برای دانش آموز در فهم یک موضوع ابهام ایجاد شود. همچنین مدرس نیز برای ایجاد یک فضای گرم آموزشی پرسش هایی را بیان می کند. خصوصا اگر برنامه ما به کلاس های خلاقیت کودکان شبیه باشد این پرسشگری به یادگیری روش حل مساله توسط دانش آموز کمک می کند. از این رو یادگیری فن بیان و افزایش مهارت در این زمینه به رشد آموزشی دانش اموز کمک می کند.

این مطلب را نیز از دست ندهید!  آموزش استم STEM چیست ؟

فن بیان چگونه به رشد و تکامل مهارت ارتباطی دانش آموزان کمک می کند؟

ایجاد ارتباط تا حد زیادی به مهارت در سخنرانی و گفتگو با دیگران و در محیط های جمعی وابسته است. بدون ارتباط با دیگران ایده ها و تفکرات ما به بلوغ نخواهد رسید. ارتباطات همراه با مهارت فن بیان به ما کمک می کند تا افکار ذهن خود را برای دیگران بیان کنیم.

فواید آموزش فن بیان به کودکاندو بخش زیر ارتباطات زیر را تشکیل می دهد.

فن بیان ارتباط نوشتاری
سخنرانی وبلاگ ها
پرزنت یا ارائه گزارش ها
صحبت کردن راهنما
 کارگاههای آموزشی مقالات
 مناظره نامه ها

کودکانی که در ایجاد ارتباط با دیگران با مشکل موجه می شوند اغلب (به اشتباه) توسط جامعه ناتوان تلقی می شوند. این درحالی است که صحبت کردن در جمع به افزایش توانایی فن بیان کودکان کمک کرده و باعث می شود آنها بر ترس ناشی از آن غلبه کنند. از این رو صحبت کردن در جمع به مهارت های رشدی و درک آموزشی دانش آموزان خصوصا در کلاس های درس کمک می کند. آنها می توانند بدون اضطراب سوالات خود را مطرح کنند یا در بحث های علمی کلاس که در فرایند آموزش دارای اهمیت است مشارکت بیشتری داشته باشند.

آموزش فن بیان برای کودکان چگونه انجام می شود؟

ایده های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان فن بیان را به صورت اصولی همراه با خلاقیت به کودکان آموزش داد. در زیر برخی از ایده های جالب را بیان نموده ایم.

  1. دادن نقش در یک سناریو بازیگری: از جمله ایده هایی که سبب افزایش مهارت و توانایی کودکان در فن بیان می شود استفاده از بازی های مبتنی بر نقش است. می توانید کودکان را در بازی هایی که نیازمند بیان خودشان و بر قراری ارتباط با دیگران هستند شرکت دهید. برای مثال بازی فروشنده و خریدار و یا معلم و دانش آموز
  2. تمرین مکالمه: با کودکان گفتگو و مکالمه داشته باشید و به آنها کمک کنید تا سخنوری خود را بهبود بخشند. برای مثال از آنها سوالاتی بپرسید تا تجربیان و روایت های خود را برای شما بیان کنند.
  3. تمرین خواندن با صدای بلند: از کودکان بخواهید کتاب ها، داستان ها یا شعرهای مورد علاقه خود را برای شما یا سایر افراد بخوانند. این تمرین به آنها کمک می کند تا مهارت فن بیان و خواندن خود را تقویت کنند.
  4. تمرین های تنفسی: تمرین های تنفسی به کودکان کمک می کند تا در مدیریت نفسشان مهارت پیدا کنند و بهتر صحبت کنند. به آنها بیاموزید عمیق و صحیح تنفس کنند و در هنگام بیان، تنفس عمیق و آرام را حفظ کنند.این ایده ها مواردی است که از آنها می توان برای آموزش فن بیان به کودکان بهره برد اما قطعا ایده و روش های دیگری نیز وجود دارد که امکان بهبود عملکرد سخنرانی کودکان را افزایش می دهد.
این مطلب را نیز از دست ندهید!  کاربرد کلاس آموزش روبیک برای کودکان چیست ؟

ارتباط اعتماد به نفس و فن بیان کودکان

اعتماد به نفس فاکتور مهم در افزایش مهارت و تسلط بر فن بیان برای کودکان است. شاید به خوبی بتوان تحلیل کرد که افراد دارای اعتماد به نفس بالاتراضطراب کمتری حین سخنرانی و ایجاد مکالمه در جمع دارند. این اعتماد به نفس به آنها کمک می کند تا با صدای رسا، تلفط درست و در نتیجه اطمینان کامل از خود صحبت کنند. تقویت اعتماد به نفس فن بیان کودکان را نیز قوی تر می کند. به صورت عکس نیز این موضوع امکان پذیر است. یعنی افراد دارای فن بیان قوی اعتماد به  نفس خوبی را به مرور پیدا خواهند کرد.

ویژگی های کلاس های آموزش فن بیان به کودکان

امیدواریم تا اینجا از فواید آموزش فن بیان به کودکان و سایر مزیت های که می تواند داشته باشد آگاه شده باشید. بسیار مهم است که کودکان را برای ارتباط گیری درست و اصولی در جمع آماده کنیم. اعتماد به نفس آنها را در سخنرانی بالا برده و به مهارت آنها در کنترل اضطراب ناشی از صحبت کردن در جمع بیافزایمم.

کلاس های آموزش فن بیان از جمله راهکار هایی است که به آموزشش صحیح آنها در مهارت سخنوری کمک می کند. این کلاس ها بر اساس متد های آموزشی به روز برگزار شده که می تواند زمینه مناسبی را برای یادگیری فراهم آورد. برای ثبت نام در این کلاس ها می توانید با کارشناسان داناکو تماس بگیرید.

مشارکت گروهی کلاس در افزایش مهارت سخنوری

گروه و جمع کلید واژه های مرتبط با توانایی گفتگو و سخنوری هستند. انجام کارهای گروهی مانند مشارکت در اجرای یک نمایش می تواند به تقویت مهارت ارتباطی کمک کند. کودکان در همان سالهای اولیه سعی در ارتباط با جهان پیرامون دارند. حتی زمانی که قدرت تکلم آنها کافی نباشد می توان به توانایی آنها در هوش کلامی تاحدی پی برد. از این رو بهتر است در کلاس های آموزشی مختلف از فعالیت های گروهی که به ایجاد ارتباط و گفتگو بین دانش آموزان می شود نهایت بهره را برد.

به این مطلب امتیاز دهید
واحد روابط عمومی

مدیر روابط عمومی

کارشناس روابط عمومی//

نظرات (2)
khalaghino
28 آبان 1402

با سلام
چگونه می توانیم در زمینه فن بیان با شما همکاری نماییم؟ آموزشگاه ما در زمینه خلاقیت کودکان می باشد
با تشکر

پاسخ
واحد روابط عمومی
مدیر روابط عمومی
29 آبان 1402

با سلام
با بخش پشتیبانی تماس بگیرید
۰۲۱۳۶۰۴۳۹۲۴

پاسخ

ارسال دیدگاه

طراحی و پشتیبانی توسط پارسیاایده