هوش کلامی کودکان چیست
01 تیر

هوش کلامی چیست

یکی از هوش هایی که در نظریه هوش های چندگانه گاردنر نیز به آن اشاره شده است هوش کلامی است. ایجاد ارتباط با افراد دیگر مستلزم داشتن مهارت کافی است. توانایی استفاده از گفتگو و فهم درست ارتباطی به توسعه هوش کلامی کودکان می انجامد. کودکان با تقویت هوش کلامی خود، قادر به بیان افکار و احساسات خود با دقت و صحیح‌تر می‌شوند و این امر می‌تواند روی رشد و توسعه شخصیتشان تأثیر گذار باشد.

در این مقاله به صورت کامل در این باره صحبت کرده و راههای مفیدی را برای تقویت این هوش معرفی می کنیم. در صورت داشتن اطلاعات کافی و اشراف به ابعاد کامل موضوع مورد بحث خواهید توانست یک برنامه آموزشی درست برای افزایش مهارت های سخنوری و فن بیان کودکان ایجاد کنید. پس تا پایان مقاله با ما باشید.

هوش کلامی چیست؟

هوش کلامی یا Verbal/linguistic Intelligence یکی از هوش های چندگانه گاردنر بوده که شامل توانایی فهم و درست درست مطالب، بهره بردن درست از لغات ( دایره کلمات گسترده) و استفاده از مفاهیمی درستی است که با کلمات ساخته شده است. این مهارت به توانایی استفاده از زبان برای بیان افکار، احساسات، ایده‌ها و نظرات شخص اشاره دارد. هوش کلامی کودک فرد را قادر می‌سازد به طور دقیق و موثر در ارتباط با دیگران شرکت کند و منظور خود را به درستی منتقل کند.

ویژگی کودکانی که هوش کلامی بالاتری دارند چیست؟

افراد و کودکانی که هوش کلامی بالا دارند به راحتی خواهند توانست به صورت دقیق و روان ارتباط برقرار کنند، به خوبی بحث و گفتگو کنند، نظرات خود را به‌وضوح بیان کنند و توانایی شنیدن و درک صحیح پیام‌های دیگران را داشته باشند. در مجموع می توان ویژگی کودکان با هوش کلامی بالاتر را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • دایره لغات گسترده: آنها دارای دامنه واژگان گسترده‌تری هستند و می‌توانند از واژه‌های متنوع و دقیق برای بیان افکار و منظور خود بهره ببرند.
  • توانایی بیان درست مطالب: آنها قادرند افکار و احساسات خود را به طور دقیق و روان بیان کنند و موضوعات مختلف را به خوبی توضیح دهند.
  • توانایی شنیداری: آنها قادرند پیام‌های صحیح را بشنوند، جزئیات را درک کنند و بتوانند به درستی پاسخ دهند.
  • مهارت‌های خواندن و نوشتن: آنها به خوبی می‌توانند متون را بخوانند و درک کنند. از طریق نوشتن ارتباط برقرار کنند و متون را با دقت و درستی بنویسند.
  • توانایی بحث و گفتگو: آنها قادرند در بحث‌ها و گفتگوها شرکت کنند، نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و به گفتگوها با توجه و تفکر عمیق پاسخ دهند.
  • خلاقیت در استفاده از زبان: آنها توانایی خلاقیت و نوآوری در استفاده از زبان را دارند. مانند ساخت داستان‌ها، شعرها، لغات جدید و جملات خاص.
  • توانایی در فهم ارتباطات غیرکلامی: آنها قادرند به درستی علائم و ارتباطات غیرکلامی مانند زبان چهره و بدن یا اشاره‌ها را درک کنند و به آنها پاسخ دهند.
این مطلب را نیز از دست ندهید!  بازی تانگرام چیست ؟

تعریف هوش زبانی از نظر هوارد گاردنر:

هوش زبانی کلامی از نظر خود هوارد گاردنر نظریه پرداز هوش های چند گانه به عنوان حساسیت و توجه به معنی و ترتیب کلمات، صداها، ریتم ها واج شناسی و کارکرد های مختلف زبان بیان شده است. همه مردم از این هوش بهره می برند. از گفتگوهای دو نفره تا نویسندگی، سخنرانی و موارد مختلف دیگر. کسب مهارت در این زمینه می تواند کیفیت ارتباط و بیان مطالب را در کودکان افزایش دهد.

تقویت هوش کلامیتمرینات افزایش و تقویت هوش کلامی

راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان هوش کلامی را تقویت کرد. در زیر مواردی لیست شده که به این موضوع کمک می کند.

  1. فعالیت های مرتبط با خواندن را افزایش دهید. : اخبار، کتابها، شعرها و نمایشنامه ها موضوعاتی هستند که کودکان را به خواندن متن های گسترده تشویق می کند.
  2. کودکان را تشویق به مشارکت در فعالیت های اجتماعی کنید : مشارکت در مکالمات و گفتگوهای جمعی هوش کلامی کودکان را بهبود می بخشد. مناظرات و گفتگوها یکی از راههای فهمیدن گفتگوها و پاسخ درست به مکالمات است.
  3. تخیل فرزندان را تحریک کنید : به کودکان خود یاد دهید تا فعالانه با خلاقیت خود ارتباط برقرار کرده و فعالیت های خلاقانه خود را توسعه دهند. شما میتوانید فواید بازی های خلاقانه مبتنی بر خیال پردازی را برای آنها بازگو کنید.
  4. نامه نوشتن : اگرچه امروز با گسترش ابزارهای ارتباطی نامه نوشتن یک امر منسوخ تلقی می شود اما یک روش خوب برای تقویت مهارت کلامی کودکان است. از او بخواهید برای یک شخص که به او علاقه دارد نامه ای بنویسد.
  5. یادگیری یک زبان جدید : آموزش زبان دوم نیز از روش های تقویت هوش کلامی کودکان است. برای مثال آموزش زبان انگلیسی به کودکان می تواند گزینه خوبی در این زمینه باشد.
  6. کلمات جدید : روزی یک کلمه جدید را به او بیاموزید و از او بخواهید جملاتی بسازد که در آن از کلمه مربوطه استفاده شده است.

مشاغل مناسب برای هوش زبانی

کودکانی که هوش کلامی قوی دارند، می‌توانند در بسیاری از مشاغل موفق عمل کنند. این نوع کودکان عموماً توانایی‌های زبانی و ارتباطی برجسته‌ای دارند و می‌توانند در زمینه‌های زیر شغلی رشد کنند:

  1. روزنامه‌نگاری و رسانه‌ها: با توانایی خوب در بیان افکار و اطلاعات، کودکان با هوش کلام قوی ممکن است در حوزه روزنامه‌نگاری، خبرنگاری، یا به عنوان مجری تلویزیونی موفق باشند.
  2. وکالت و قانون: توانایی بیان قوی و داشتن دانش کلامی می‌تواند کودکان را در حوزه وکالت، قضاوت، یا مشاوره حقوقی موفق کند.
  3. آموزش: با توانایی بیان و تبلیغ درست، کودکان می‌توانند به عنوان معلمان، مربیان و مشاوران تحصیلی موفق عمل کنند.
  4. بازاریابی و فروش: توانایی‌های ارتباطی و قانع کننده کودکان می‌تواند در حوزه بازاریابی، فروش و تبلیغات مفید باشد.
  5. عملگرایی: توانایی بیان و قدرت اقناع در این دسته از کودکان می‌تواند به آنها در حوزه تولید محتوا، سخنرانی‌ها، یا همچنین رویدادهای عمومی کمک کند.
  6. روانشناسی و مشاوره: با توجه به توانایی بیان و شنیدن فعال، کودکان می‌توانند به عنوان روانشناس یا مشاور در حوزه روانشناسی موفق عمل کنند.
  7. فعالیت هنری: کودکان با هوش کلام قوی می‌توانند در عرصه های هنری مانند بازیگری، شعرخوانی، داستان نویسی،
این مطلب را نیز از دست ندهید!  چرتکه چیست ؟

به این مطلب امتیاز دهید
واحد روابط عمومی

مدیر روابط عمومی

کارشناس روابط عمومی//

ارسال دیدگاه

طراحی و پشتیبانی توسط پارسیاایده